Totale uitverkoop: -50% op alles | OP = OP

Search
Close this search box.

Originele straffen voor als de kids weer eens niet luisteren

Als ouder ken je het wel. Je vraagt iets één keer. Twee keer. Bij de derde keer klinkt er al irritatie in je stem. Waarom luisteren ze niet direct?

Zo vermoeiend!

Of heb je het gevoel dat je telkens achter je kids aanloopt om alles op te ruimen? Precies of je hebt niets beters te doen.

Wel, ontdek dan enkele originele straffen. Waarbij je kids niet alleen straft, maar ze ook wijze lessen leert, de kans geeft om het goed te maken,… Zo leren ze ook uit hun fouten.

Punten verdienen

Heeft je kind iets uitgespookt waardoor het een straf verdient? Als straf bedenk je dan iets waarvan ze zullen “afzien”. Zoals bijvoorbeeld heel de week geen tv. Of heel het weekend geen spelletjes op de tablet spelen.

Wat de straf ook is, geef ze de kans om het goed te maken.

Maak een lijstje met taakjes. Kleef op elke taak een aantal punten. Geef ook mee bij hoeveel punten hun straf opgeheven wordt. Zo straf je ze niet alleen, maar leer je ook dat je het altijd weer goed kunt maken! Maak hier jouw eigen lijstje

Laat dan ook merken dat je hun goed gedrag apprecieert.

Opruimen

Ah, kindjes, zo leuk als ze gezellig spelen. Maar opruimen? Daar hebben ze precies nog nooit van gehoord! Vraag het ze één keer. Doen ze het niet, dan doe jij het. Maar voor wat hoort wat 🙂

Alle speelgoed in een doos

Stop al de spullen die jij opruimt in een doos. Wanneer ze terug met het speelgoed dat jij opruimde willen spelen, laat je hen taakjes doen om dat speelgoed terug te verdienen.

Zo leer je ze niet alleen de gevolgen van niet luisteren of doen wat gevraagd wordt, maar je leert ze ook bewuster hun speelgoed kiezen. Verwacht echt niet dat ze in één keer al de taakjes gaan doen om die doos leeg te krijgen!

Gevolg, minder rommel. Hopen we 😉

De tandenfee

We vinden het belangrijk dat ze leren om hun eigen spullen tijdig op te ruimen, en dus ook hun kamer netjes te houden. Helpt het niet? Dan roep je de hulp in van de tandenfee (voor kids die hun tandjes verliezen).

Wanneer ze tandjes onder hun kussen hebben gelegd, en hun kamer is niet opgeruimd, dan laat de tandenfee een briefje achter…

Helaas kan de tandenfee niet tot bij het bed komen wegens als de rommel. Morgen beter?

Vriendschaps t-shirt

Deze is voor gezinnen met meer dan één kind.

Broers en zussen, heerlijk als ze samen spelen. Evengoed maken ze ruzie en vliegen ze elkaar in de haren. Op dat moment haal je de ‘vriendschaps t-shirt’ uit de kast. Eigenlijk gewoon een grote t-shirt waar ze beide net in passen.

Geef ze de kans om het uit te praten en het weer bij te leggen. Weer vriendjes? Dan kunnen ze weer verder spelen!

Al deze handige tips helpen je om je kids de gevolgen van niet luisteren/opruimen op een creatieve manier aan te pakken. Wedden dat ze snel weten hoe de vork in de steel zit?

Veel succes!

Heb je zelf nog tips, deel ze zeker met ons 🙂

Scroll naar boven