Totale uitverkoop: -50% op alles | OP = OP

Search
Close this search box.

Knutselen met je baby

Zolang je kleine uk nog niet die fijne motoriek beheerst, mag je het knutselgerief nog even opbergen. Maar dat wil niet zeggen dat die kleine kunstenaar in spé nog niets van “kunst” kan creëren. We geven je enkele leuke voorbeelden. En oké, je zult wel wat moeten helpen 😉

Verfvoetjes

Een klassieker onder de babykunst zijn de werkjes met geverfde voetjes. Je dompt de onderkant van het voetje in verf, en maakt een afdruk op papier. Dat is niet alleen super schattig, maar ook leuk voor later! Zo kan je bijvoorbeeld elk jaar die afdruk maken en de zie je letterlijk welke stappen je chareltje zet.

Tip: doe dit voetje per voetje en was zo snel mogelijk het voetje af!

verfvoetjes

Verfhandjes

Een variant op de verfvoetjes zijn de verfhandjes. Je kan dit apart doen, of combineren in één knutselwerkje. Let hier wel op dat je kleine niet plots hevig begint rond te spartelen, want dan krijg je ook babykunst op je muren…

Tip: Doe handjes en voetjes steeds apart!

verfhandjes

Kleikunst

Als je chareltje al goed dingen kan vastknijpen en lostrekken, probeer dan eens iets met klei. Leg bijvoorbeeld zelf losse stukjes en bolletjes samen. Of laat je baby wat kneden in een blokje klei. Wanneer de interesse vervaagt laat je de klei drogen. Et voilà!

kleikunst

Gipsafdruk

Een afdruk op papier is leuk, maar een gipsafdruk geeft nog net iets meer dimensie aan de schattig kleine voetjes of handjes. Verwerk de gipsafdruk in iets dat je kan gebruiken, zoals een schaaltje of een kaarsenhouder. Mooi, schattig én functioneel!

Tip: Doe dit als je baby in een minder actieve fase van de dag zit…

gips

De nieuwe Picasso

Wil je echt testen of er een nieuwe Picasso in je kleine spruit schuilt? Laat dan je kleine spruit volledig gaan. Doe wat verf op een blad of doek en zet/leg je baby er middenin! Door te rollen, kruipen, … wordt het ongetwijfeld een uniek kunstwerk.

Tip: Vergeet geen foto’s te nemen van dit gebeuren!

babykunst-picasso

Zelf nog leuke ideeën?

Scroll naar boven