Totale uitverkoop: -50% op alles | OP = OP

Search
Close this search box.

5 tips bij het kleden van je kind

Kinderkleding kopen, wassen, drogen en opvouwen heeft heel wat meer voeten in de aarde dan je aanvankelijk dacht, niet?

Wel, je bent heus niet de enige. Doordat je kind voortdurend verandert (van lengte, breedte én smaak) en ook het weer z’n grillen toont komt een handige organisatie van behulpzame trucjes goed van pas!

1) De-volgende-maat kleertjes

Voorzie steeds een lade in de kleerkast van je kleintje met kleren van een grotere maat. Want van de ene op de andere dag groeit je kleine spruit en dan sta je daar.

Daarbij vergeet je op deze manier niet de kleertjes die je ooit kreeg, maar te groot waren.

2) Kleine kleertjes strijken met een stijltang

Gedaan met gekreukte kleertjes! Maar dat klinkt veel simpeler dan het is. Want met zo’n groot strijkijzer al die mini-kleertjes strijken is vooral gepruts.

Gebruik daarom een stijltang in plaats van een strijkijzer!

3) Houd outfits bij elkaar

Zowel voor jezelf, je partner als je kindje biedt het samenhouden van outfits vele voordelen. Rol daarom op kleur gekozen kledingcombinaties (inclusief sokken) op en houd alles bij elkaar met een niet te strakke haarwokkel.

Op die manier vermijd je keuzestress in de ochtendspits, voorkom je dat je partner of kind klerencombinaties aantrekt die enkel met carnaval door de beugel kunnen én blijft de kledingkast veel netter!

4) De omtrek van het kindervoetje

Die kleine rakkers groeien niet alleen snel uit hun kleren, maar ook uit hun schoenen. Van kledij zie je in een oogopslag hoe het zit, maar bij schoenen ligt dat net iets anders.

Ook al is de schoen 2 maten te groot, je kind zal zeggen dat het past. Gewoon omdat de schoentjes zo mooi zijn, of omdat ie niet graag schoenen past.

Teken daarom regelmatig de omtrek van het voetje op een vel papier. Ga daar dan mee naar de schoenenwinkel en kom thuis met de juiste maat. Handig! En eigenlijk best wel nog leuk 🙂

5) Schoenen aantrekken met stickers

Wanneer je kind in de fase zit van ‘ikke zelf doen’ ben je vooral trots. Maar soms slaat ook de frustratie toe wanneer je kind dan de linkerschoen aan de rechtervoet heeft, en je opnieuw je geduld bijeen moet schrapen wanneer de schoenen gewisseld moeten worden. En je kind wil dit uiteraard opnieuw zelf doen.

Kies daarom voor een leuke sticker die je doormidden knipt en aan de binnenkant van beide schoenen kleeft. Plaats er ook een ‘L’ en een ‘R’ op. Als je dan wil dat je kind de schoenen aantrekt, vraag je om de stickerhelften bij elkaar te zetten.

Zo komt de juiste schoen aan de juiste voet en leert je kind wat links en rechts is.

Scroll naar boven