Totale uitverkoop: -50% op alles | OP = OP

Search
Close this search box.

Dat zal bij mij niet waar zijn!

 Wanneer je gaat winkelen, op straat of op reis, je hebt zeker al eens een kind gezien dat onbeleefd was tegen z’n mama of papa. Het luisterde niet, smeet zich op de grond en de ouders plooien. En dan denk jij ‘dat zal bij mij niet waar zijn‘.

Een mooie gedachte, maar vooral een ambitieuze. Kinderen zijn nog altijd kinderen. Elk kind smijt zich wel eens tegen de grond. Dat is een deel van hun ontwikkeling. Ze proberen van alles en kijken dan wat werkt.

Winkelen met kinderen

Ooit vertelde iemand me dit verhaal:

Een moeder gaat boodschappen doen met haar kind. Ze wandelen voorbij de snoeprekken en het kindje vraagt poeslief aan moeder of hij alsjeblieft een zakje snoep mag. Met puppy-oogjes en beloftes over braaf en flink zijn erbij. Moeder zegt ‘neen’, want straks  moeten we nog eten. Het kindje is erg teleurgesteld en wandelt bedroefd verder.

De volgende keer dat moeder en kind boodschappen gaan doen, wandelen ze weer voorbij de snoeprekken. Opnieuw vraagt het kindje of ie een zakje snoep mag. Moeder zegt opnieuw ‘neen, want we moeten zo dadelijk nog eten. In plaats van stil en bedroefd verder te wandelen gooit het kindje zich tegen de grond en maakt een scène voor de hele winkel. Moeder wordt boos, maar ook beschaamd. En neemt snel een zakje snoep uit het rek, zodat kindjelief stopt met een scène te schoppen. Moeder is wel boos op het kind, maar het kind heeft wel wat ie wou: een zakje snoep.

Moraal van het verhaal:

Beloon goed gedrag. En wees niet bang als een kind een scène schopt. Want van zodra ie merkt dat je daar gevoelig voor bent, blijft ie dat doen om z’n zin te krijgen.

Scroll naar boven