Totale uitverkoop: -50% op alles | OP = OP

Search
Close this search box.

Anti-pest les met tandpasta

Kinderen zeggen gemene dingen tegen elkaar en over elkaar. Veelal zonder echt te beseffen welke impact die woorden hebben. Toch is het belangrijk dat ze die impact wel weten in te schatten. En dat kan met een simpele “les”.

Pesten en tandpasta

Het neemt niet zo veel tijd in beslag en je hebt er enkel een tube tandpasta voor nodig. (Tip: koop een goedkopere tube, want je zal de tandpasta niet meer kunnen gebruiken)

En dan …

Neem de tube tandpasta en geef die aan je kind. Laat vervolgens je kind de tube volledig leeg duwen (op een bord bijvoorbeeld). Je kind zal het eerst niet geloven en je verbaasd – met blinkende pretoogjes – aankijken. “Mag ik dat nu echt doen?”

Op het moment dat je kind de tube leeg duwt, heeft hij of zij dolle pret! Want dit is niet iets dat je zo maar alle dagen toelaat.

Wanneer de tube leeg is, heeft je kind voldoening wat ie gedaan heeft. En dan komt de les…

Gezegd is gezegd

Vergelijk de uitgeduwde tandpasta met de woorden die iemand zegt. Woorden komen er makkelijk uit en zijn snel gezegd. Maar die woorden kan je niet terugnemen en laten hun sporen na. Ook al verontschuldig je je 1000 maal.

Vraag dus nu je kind om de tandpasta weer in de tube te doen, zodat alles weer proper is… Dit zal niet zo vlot gaan als het uitduwen van de tube. Het is praktisch onmogelijk alle tandpasta weer in de tube te doen.

En zo is dat net met uitgesproken woorden. Je neemt die niet zomaar terug, gezegd is gezegd. Met deze vergelijking zal je kind beter de impact beseffen van wat je zegt en hoe je het zegt.

Scroll naar boven