Totale uitverkoop: -50% op alles | OP = OP

Search
Close this search box.

5 dingen om te onthouden wanneer je reist met een baby

Reizen met baby’s lijkt een hele uitdaging. Hoe ga je alles dragen? Geraak je overal op tijd? …

Daar heb je het al, stress op voorhand! Dat is grotendeels verleden tijd met deze 5 tips om het reizen met baby’s makkelijker te laten verlopen.

1. Alles in klein formaat

Shampoo, deo, zonnecrème,… Neem van alles de kleinere variant mee. Enerzijds geraak je er niet mee door de controle (als het in je handbagage steekt). Anderzijds bestaat de kans dat je flesjes en tubes uitlopen tussen je kleren.

Door alles in klein formaat in te pakken, bespaar je ook plaats én gewicht in je valies.

2. Draag je baby

De dragers weten al langer hoe gemakkelijk het is om je baby te dragen in een draagzak. Maar je baby dragen tijdens het reizen bied je gewoon ook extra comfort. Hoewel het als ouder een geloop van hier naar daar kan zijn, zit je baby gewoon knus tegen je aan in een draagzak.

Daarbij heb je dus ook je twee handen vrij om je valies, tickets,… te dragen. En nog snel een koffie te bestellen 😉

Tip: kies zeker voor een ergonomische draagzak. Zo voorkom je een pijnlijke rug en schouders!

3. Schoenen die je makkelijk aan en uit kan doen

Een draagzak biedt enorm veel voordelen. Het enige is dat je je schoenen niet zo vlot aan en uit krijgt. Denk er daarom dus aan om makkelijke schoenen aan te trekken, die je ook snel weer uit krijgt.

4. Beperk je handbagage

Aan je baby heb je al meer dan genoeg handbagage zou je denken. Vermijd dan ook te veel (extra) handbagage. Wat je ook mee neemt, denk eraan om je tickets ergens dichtbij te bewaren. Ook als je baby al een ticket nodig heeft, stop het niet te ver. Niets vervelender dan eerst een uur aanschuiven en dan je tickets niet vinden!

5. Relax

Een baby is gevoelig voor stress en merkt ongetwijfeld wanneer je als ouder stress ervaart. Haal dus diep adem, focus op je bestemming en doe alsof je dit al 1000 keer eerder deed. Wanneer jij relaxed bent, zal je baby dat ook zijn. En vergeet niet, ‘t is op vakantie dat je vertrekt hé!

Heb je zelf nog nuttige tips voor ouders (in spé)? Deel ze zeker met ons!

Scroll to Top