Totale uitverkoop: -50% op alles | OP = OP

Search
Close this search box.

9 redenen om met je baby te zwemmen

Als we het hier hebben over ‘gaan zwemmen met je baby’ dan bedoelen we niet gewoon wat ploeteren in het peuterbabdje. Neem eventueel een zwemleraar onder de arm, die je baby begeleidt in die eerste zwemslagen.

Maar waarom zou je dat doen? Wij geven je 9 goede redenen!

1. Waterveiligheid

Hoe meer je baby zich in het water begeeft, hoe meer je baby ervaart wat veilig is en wat niet. Naar de boord zwemmen en je vasthouden, veilig in het water gaan/springen, uit het zwembad gaan… Allemaal zaken die we gaandeweg wel leren, maar die voor je kind net zo vanzelfsprekend zullen zijn als praten en lopen.

2. Goed voor de gezondheid

Wanneer je baby zwemt, is dat goed voor zwoel de mentale als de fysieke gezondheid. Net zoals wij, vinden ze water kalmerend en relaxerend. Daarbij gebruikt je baby z’n hele lichaam, en versterkt het hart, de longen en ademhalingsstelsel, wat dan ook weer goed is voor de hersenen.

Plus, ook de fysiek van de mama’s en papa’s gaat erop vooruit hoor šŸ˜‰

3. Een band creƫren

Door te zwemmen met je baby ontwikkel je een speciale band. Dit komt door het vele oogcontact en huidcontact. En die vele lachjes doen ook zoveel deugd!

4. Hand en oog coƶrdinatie

Babyzwemmen stimuleert alle zintuigen door middle van speeltjes grijpen, drijven en de zijkant vasthouden. Zo leert je baby al heel vroeg een goede hand en oog coƶrdinatie ontwikkelen.

5. Dutje achteraf

Wedden dat ze verlangen naar hun dutje na het zwemmen? Zo kan jij die ene film eens bekijken of gewoon genieten van een beetje me-time, want je kleine hoor je efkes niet meer.

6. Ontmoet andere ouders met een baby

Door regelmatig te zwemmen met je baby ontmoet je zeker ook andere ouders met baby’s van dezelfde leeftijd. Hoe leuk is het niet om dan verhalen, ervaringen of gewoon het plezier van het zwemmen met elkaar te delen?

7. Vertrouwen in het water

Wanneer je zo snel mogelijk start met zwemmen, merk je dat je baby meer en meer vertrouwen krijgt in het water. Ook in bad gaan verloopt steevast probleemloos! De kans dat ze op latere leeftijd angsten voor water zullen ontwikkelen verdwijnt zo goed als volledig.

8. Routine en structuur

Elke week zwemmen op dezelfde dag en hetzelfde uur leert je baby routine en structuur. Want die routine en structuur gaat verder dan slapen en eten. Ook sociale activiteiten horen erbij!

9. Gewoon superleuk

In het zwembad draait het gewoon om jij en je baby. Die quality time is gewoon superleuk!

Scroll naar boven