Totale uitverkoop: -50% op alles | OP = OP

Search
Close this search box.

5 tips om je baby zelf te leren eten

Heb je je kind een tijdje met een lepeltje een fruit- of groentepapje gevoerd? Dan zal het plots zelf naar de lepel grijpen. Je kunt nu best eens proberen je peuter zelf te laten eten.

Vanaf 7 maanden geef je je baby een paar dingen om met zijn vingers te eten. Een zacht stukje vlees, fruit of gekookte groentjes. Dit stimuleert de fysieke en mentale vaardigheden van je baby.


Ikke zelf doen!


5 tips

  1. Start al vroeger met je baby af en toe wat vaste voeding met de handen te eten
  2. Wanneer je kind aangeeft zelf te willen eten, laat je kind dan doen
  3. Zorg voor het nodige comfort van je peuter. Dit door de juiste “gereedschappen” te voorzien (zoals een trainingsbord, lepel)
  4. Leg een tweede lepel bij jezelf, om af en toe toch een (volledige) lepel eten aan je kind te geven
  5. Complimentjes! Moedig je kind aan en geef complimentjes. Zeker wanneer die een lepel succesvol naar z’n mondje brengt.

Vanaf ongeveer 1 jaar merk je dat je kind zelfstandig wil eten. “Ikke zelf doen!

Grote kans dat de voeding die op de lepel ligt niet altijd de mond bereikt. Wees in die fase vooral geduldig, zodat je kind z’n zelfvertrouwen behoudt.

De juiste gereedschappen

Wat in deze fase verder nog een belangrijke rol speelt zijn de juiste gereedschappen:

  • Een diep trainingsbord met opstaande rand
  • Een bord met anti-slip
  • Bestek dat goed in het handje van je kind ligt

Het perfecte trainingsbord

Heb je weleens eten weten ontsnappen van je peuter z’n bord? Beperk het gemors en de frustratie dankzij het juiste trainingsbord!

Het Oxo Tot Trainingsbord heeft een verzwaarde bodem in antislip en een gebogen rand. Die rand helpt kindjes eten op hun vork of in hun lepel te krijgen. Op die manier hou je de rest van de maaltijd netjes in het bordje.

Wanneer je kindje kan eten zonder morsen, kan de rand eraf.

Eetbestek: voedingslepels en -vorkjes

Voedingslepels van Oxo Tot

Een hapje voor mama, een hapje voor papa… Met deze lepels gaan alle hapjes moeiteloos naar binnen!

De siliconen lepel doet je baby geen pijn. Met de zachte rand kan je alle pureepatatjes uit het kommetje schrapen. Ook de restjes rond je baby’s mondje zijn zo weg.

De voedingslepel is smal en ondiep, zodat je baby geen te grote hapjes binnenkrijgt. De handgreep ligt comfortabel in de hand. Daarbij is het speciaal gevormd om je baby makkelijk eten te kunnen geven.

Vork en lepel

De vork en lepel van Oxo Tot hebben dikke handgrepen met antislip. Zo liggen ze perfect in kleine handjes. Doordat de handgrepen niet helemaal rond zijn, rolt het bestek niet op de grond en glijdt het niet in de kom of het bord. De vork doorprikt het eten makkelijk hoewel de tanden helemaal niet scherp zijn.

Deel zeker jouw ervaringen met ons!

Scroll naar boven